Acest website foloseşte cookie-uri. Mai multe informaţii.
 • ganoderma ganoderma-text ÎN CHINA ESTE CONSIDERATĂ
  DE MII DE ANI CA O PLANTĂ
  MEDICINALĂ EXTREM DE EFICIENTĂ.
  PLANTĂ MEDICINALĂ, CARE NU
  ARE EFECTE SECUNDARE NICI CHIAR
  DUPĂ UN CONSUM ÎNDELUNGAT.
  ÎMBUNĂTĂŢEŞTE STAREA GENERALĂ
  ŞI CAPACITATEA DE AUTOVINDECARE
  A ORGANISMULUI.
 • ganoderma MODELUL "ONE DRAGON" ÎNTREGUL PROCES

  DE LA PRODUCŢIE PÂNĂ LA VALORIFICARE

  ESTE CONTROLAT DE COMPANIE.
 • ganoderma REALIZEAZĂ-ŢI
  VISELE TALE CU DXN!
  INSISTĂ PENTRU SĂNĂTATEA TA! FII INDEPENDENT

  DIN PUNCT DE VEDERE MATERIAL!
  TRĂIEŞTE LA UN NIVEL DE TRAI MAI RIDICAT! REALIZEAZĂ-TE PE TINE ÎNSUŢI!
video ALĂTURAŢI-VĂ
ACUM!
2019 aprilie
Lu Ma Mi Jo Vi Sb Du

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

 

Abonare la newsletter

Prenume:

E-mail:

Prezentarea produselor
Oportunitate de afacere

şi introduceţi textul din imagine!

captcha
Solicit text nou!

Te vom apela!

Dacă doreşti să vorbeşti, cu mine personal sau cu colegii mei, despre această afacere, te rog să completezi câmpurile de mai jos:
Numele tău:

 

Please enter your country code next to your phone number!

numărul tău de telefon:

 

adresa ta de Skype:

 

sau adresa ta de email:

 

şi introduceţi textul din imagine!

captcha
Solicit un nou text!

 

oct

16

Cafeaua

16. octombrie 2015 vineri

cafeaExistă mai multe legende legate de istoria descoperirii cafelei.

Una dintre ele este legenda lui Kaldi şi a caprelor dansatoare.

Kaldi, păstorul de capre din Abessinia a descoperit efectul de revigorare al cafelei in timp ce era cu caprele la păscut in tim-pul zilei animalele au mâncat cu plăcere frunzele şi boabele roşii ale unui arbust necunoscut si in urma acesteia toată sea-ra au zburdat, s-au comportat vioi, cu toa-. că inainte erau liniştite noaptea.

 

A doua zi Kaldi a gustat şi el boabele ro-şii necunoscute şi astfel a putut observa efectul revigorant al cafelei. Deoarece Pi era teamă că această înviorare provine de la Diavol, când a ajuns in sat a cerut sfatul unui om sfânt care a aruncat in foc boabele provenite de la Diavol. Spre sur-prinderea lor, din foc s-a emanat o aromă divină.

 

De atunci se prăjeşte cafeaua.

Un alt mit, conform căruia Arhanghelul Gabriel a dat cafea profetului Mohamed, care era suferind, in urma efectului bău-turii fierbinti şi negre a prins atăta putere incât a reuşit să dea jos din şa de pe cal 40 de bărbati şi a qcut fericite 40 de femei.

Conform unui mit mai recent, in secolul al XIII.-lea boabele de cafea i-au salvat via-ta discipolului şeicului Omar — fondatorul. 

Ordinului Shadhili sufi (şeicul Abu al-Ha-san al-Shadhili ) care sa rătăcit in deşert şeicul Omar a fost renumit pentru pute-rea sa de a vindeca prin rugăciune. După această eliberare miraculoasă s-a reintors in Mocha, unde mai târ-ziu a fost conside-rat un sfânt.

Nu există insemnări exacte cu privire la inceputul prepa.rii băuturii cu efect re-vigorant din cafea, când şi cum a inceput prăjirea, măcinarea şi fierberea acesteia.

 

Cunoaştem în schimb că:

Cafeaua arabică este produsă in Arabia încă din secoluI VI. şi faptul că naturalistul arab (721-815) Jabir Geber (Abu Musa Jăbir ibn Hayyăn) vorbeşte despre aceas-. plantă ca fiind o plan. medicinală.

Persianul Rhazes (Muhammad ibn Zakariyă Răzi), in secolul al IX. -lea, in operele sale a Qcut referiri la efectul benefic al cafelei ( planta quava).

În opera lui, intitulă Canonul de medicină, (Al-Qanun filtibb) Avicenna (Ab0 'Ali al-1-1usayn ibn 'Abd Allăh ibn Sină), care a trăitin secolul al X1.-lea a descris cafeaua ca avănd efecte vindecătoare.

 

Substanţele active mai irnportante ale cafelei: cofeină ( 0,3- 2,5 %), acizi fenol carbonici (3 — 5 % acid clorogenic) substante aromate, polifenoli cu efecte antioxidante precum şi uleiuri grase.

 

Numărul substanţelor răspunzătoare de aroma cafelei care se formează în timpul prăjirii depăşeşte o sută. 

 

Cele mai importante efecte ale ca-felei:

Cafeaua (datorită cofeinei pe care o con-ţine)— la un consum moderat - stimulează funcţionarea sistemului nervos, a inimii, având efect de dilatare al vaselor de sân-ge, are efect de creştere a tensiunii arte-riale, potenţează efectul medicamentelor penvu reducerea durerii, potenţează sec-reţia sucului gastric, stimulează centrul respirator.

 

Acidul cloregenic din cafea are efect de stimulare a secreţiei bilei şi efect diuretic. Rezultatele analizelor clinice efectuate in ultimii ani întăresc ipoteza că consumul cafelei nu este nici pe departe atit de dăunător cum se spune.

Conform concluziei unei cercetări epidemiologice recent efectuate, substanţele active ale cafelei pot reduce riscul knbol-năvirii bilei, iar prin efectul antioxidant al polifenolilor pe care Pi conţine, merită cel puţin tot atâta atenţie ca şi ceaiul sau us-turoiul. 

 

Ştiaţi că: 

 

 

 • papa Clement al VIII-lea a spus:  "Cafeaua trebuie boteza tă, deoarece este o băutură cu adevărat creştinească?" incepând de la această afirmaţie respectul faţă de cafea a devenit unul dintre puţinele lucruri în care o parte a lumii creştine şi musulmane este de acord. 
 • J.S.Bach a compus Cantata cafelei cu scopul de a persifla o mişcare germană de epocă, conform căreia cafeaua provoacă infertilitate la femei? 
 • conform unor descrieri de epocă, Bal-zac în timpul vieţii a băut cca. 50.000 ceşti de cafea,deoarece nopţi întregi a lucrat la operele sale, iar Voltaire a consumat zilnic 50-70 ceşti de cafea? 
 • în fiecare 30 de secunde se beau 120.000 ceşti de cafea, zilnic, numai în Europa? 
 • s-a dovedit că în cafea se găsesc mai mulţi compuşi cu efect benefic, ca acizi fenolici (ex. acizi clorogenici), polifenoli cu efect antioxidant ( ex. diferiti izoflavo-ni, catechine, fiavononi, etc.)? 
 • într-o ceaşcă de cafea se găsesc de 2-3 ori mai mulţi compuşi antioxidanţi decât în aceeaşi cantitate de ceai verde? 

 

Dumneavoastră ce fel de cafea consumaţi? Dacă nu doriţi să renunţaţi la plăcerea unei cafele, însă doriţi să aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră: aici găsiţi soluţia. > Cafea Ganoderma DXN 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

© Copyright DXN Europe 2009.